11 maart 2018


Zondag 4 maart vertrekken we naar Pamplona, geen lange tocht, maar we beginnen wel met een goede klim over smalle, glibberige paden. Ontbijten doen we onderweg, er is niets open dus we stallen onze lekkernijen uit, een Duitse pelgrim schuift bij en we maken er een gezellig onderonsje 
van.


Daarna glibberen en klauteren we verder, het heeft vannacht behoorlijk geregend, maar gelukkig is het nu droog. Wanneer we voor een behoorlijke uitdaging staan ( het beklimmen van een behoorlijke berg die ons naar Pamplona lijdt) worden we door onze Camino engel naar beneden geroepen. Deze alleraardigste Spaanse meneer legt uit dat het langs de rivier ook een fantastische route is maar minder steil. We kijken elkaar aan en vinden dat we dat wel verdient hebben en lopen de weg die ons gewezen wordt. Waar we de leukste mensen tegen komen, we komen zelfs een visser tegen, dat is niet zo heel vreemd zul je zeggen, maar wel 1 die tot zijn middel in het water staat, dat zie je in Bodegraven niet gauw gebeuren.



De weg die ons naar Pamplona lijdt is lang en vlak, onze Aussie loopt mee en snakt de hele weg naar koffie en dat zegt ze dan ook om de 5 minuten, wat behoorlijk wat energie kost. Helaas voor haar komen we geen enkele bar tegen die open is. Uiteindelijk komen we aan in Pamplona alwaar we overnachten in de Albergue Jesus Y Maria naast de Cathedral. We checken in en maken de bedden op en spurten naar een restaurant voor drinken en eten, heerlijk thee en spaghetti mjammie.
Hebben we verdient
We rusten s’middags wat uit en in de avond eten we nog wat pinchos
Daarna kruipen we de slaapzak in, morgen op naar de volgende wandeling.

Buen Camino








Geen opmerkingen:

Een reactie posten